Educatieve spellen

Kinderen kunnen betere leerprestaties behalen als zij zelf de regie kunnen voeren over hun eigen leerproces. Het leerproces is een belangrijk proces dat elke dag onbewust bij het kind plaatsvindt. Door het spelen van de educatieve spelletjes worden de leerprestaties aanzienlijk vergroot. Dit komt omdat het kind dan zelf de regie heeft over zijn/haar eigen leerproces. Er zijn veel verschillende educatieve games die allen gericht zijn op het bevorderen van de leerprestaties van het kind. Het is toch prachtig om te zien dat jouw kind zich ontwikkelt met een lach op zijn of haar gezicht. In deze blog zul jij in het kort lezen over de educatieve spelletjes.

Wat zijn educatieve games?

Educatieve games zijn spelletjes die ontwikkeld zijn met bepaalde beweegredenen. Het doel van de spelletjes is om educatief en leerzaam te zijn. Het nut van de spelletjes is om leuk en makkelijk te zijn, zodat de kinderen zelf de regie over hun leerproces hebben. Het hebben van deze vrijheid bevordert de algemene leerprestaties. Op een leuke en leerzame manier leren kinderen geluiden, kleuren of vormen te herkennen. Daarnaast kunnen kleuters hun reken- en taalvaardigheden ontwikkelen met educatieve games. Voor elke leeftijdsgroep zijn er verschillende spellen, aangezien niet elk spel in de smaken valt bij alle leeftijdsgroepen. Op deze website hebben wij een onderverdeling gemaakt van gratis te spelen spelletjes voor elke leeftijdscategorie.

Soorten spellen

Educatieve spelletjes zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten. Elk spel specialiseert zich in een bepaald segment. Zo zijn er spellen waarbij de kinderen hun reken- en taalvaardigheden verbeteren, maar ook simpele spellen die vormen en geluiden leren te herkennen. Erg bekend en populair is online leren met Squla. De Squla app wordt op vele scholen gebruikt en je kunt thuis gewoon verder oefenen met Squla. Één tip van Appskinderspelletjes is om de spellen (ook Squla) stapvoets met de kinderen te spelen. Per leeftijdsegment zijn spellen beschikbaar. Vind de spellen voor jouw kinderen of leerlingen via Appskinderspelletjes. Bezoek bijvoorbeeld:

  • Educatieve gratis spelletjes van Spelletjes-nl.nl - Enorm overzicht van gratis te spelen spelletjes
  • Speel de gratis educatieve Playbelgium online spelletjes - Leer spelletjes overzicht via dit Belgisch portaal voor spelletjes
  • Sudoku puzzel uitdagingen van Minisudoku.nl - Sudoku's oplossen? Kies voor deze sudoku's
  • gratis spelletjes van de Amusement pagina - fun spelletjes vinden? Amusement pagina voor gratis spelletjes
  • Leren schaken? online schaak cursus van de Schaakacademie - De Schaakacademie voor een gratis online schaak cursus