Groep 1-2

Groep 1-2

Groep 1 en 2 zijn de eerste leerjaren van de basisschool. Dit zijn twee belangrijke leerjaren waar het kind voornamelijk spelend leert. Met leerzame spelletjes kan jij ervoor zorgen dat het kind leren educatief én leuk vindt. In de schooljaren waar spelend leren centraal staat, kan het algemene leerproces door middel van educatieve spelletjes aanzienlijk bevorderd worden. In deze eerste twee schooljaren leren de kinderen kleuren, vormen en geluiden herkennen. Daarnaast kunnen de kinderen door de leerspelletjes groep 1 en 2 beginnen met het leren van tellen. De eerste stappen op een jarenlang leerproces worden op een leuke maar educatieve manier gezet.

Taalontwikkeling met de leerspelletjes groep 1-2

Als de kinderen gesprekken met elkaar voeren, leren ze elkaar te begrijpen en naar elkaar te luisteren. De leerspelletjes groep 1-2 kunnen een grote rol spelen in de taalontwikkeling van kinderen. De kinderen kunnen door de spelletjes letters, klanken en woorden leren herkennen. Vervolgens kunnen de kinderen het geleerde met elkaar delen om zo het leerproces te optimaliseren. De leerspelletjes groep 1-2 kunnen in combinatie met lesactiviteiten en buiten de lesactiviteiten gedaan worden. De spellen verlenen zich namelijk perfect als lesmateriaal voor op de basisschool. Op die manier wordt de ontwikkeling van het kind geoptimaliseerd.

Rekenen

De kinderen in groep 1 en 2 kunnen nog niet rekenen. Als eerste stap, kunnen de kinderen leren tellen door middel van de leerzame spelletjes groep 1-2. Door de spelletjes leren de kinderen kleuren en vormen te herkennen. Deze kleuren en vormen kunnen vervolgens gerangschikt worden in een volgorde. Het is van belang dat de kinderen cijfers en getallen leren kennen en deze leren te begrijpen. Dit bevorderd het leerproces van rekenen voor het kind aanzienlijk. De eerste stappen om te leren rekenen kunnen door de leerzame spelletjes groep 1 en 2 gemaakt worden.


Laatst gewijzigd: 2018-05-14 09:39:36
Terug naar overzicht