Groep 5-6

Groep 5-6

In groep 5 en 6 zitten de kinderen al enkele jaren op school. Ze hebben al meerdere dingen geleerd maar hebben nog een lang leerproces voor ze. Het is dan ook van belang dat de kinderen goed verder ontwikkelen. De ontwikkeling van de kinderen kan voor de kinderen leuker en voor leraren makkelijker gemaakt worden met de spelletjes groep 5-6. Op Appskinderspelletjes zijn voor alle basisschooljaren leuke en educatieve spelletjes te vinden die de lesstof van de basisschooljaren ondersteunen. De leerspelletjes van groep 5 en de leerspelletjes van groep 6 kunnen tijdens de les gebruikt worden om zo de les nóg leuker en leerzamer te maken.

Aardrijkskunde en geschiedenis

In groep 5 en 6 worden de eerste stappen gezet voor het leren van aardrijkskunde en geschiedenis. Dit zijn moeilijkere vakken, maar de spelletjes groep 5-6 verlenen zich perfect als oefenmateriaal. De kinderen kunnen op een educatieve én leuke manier leren wat het vak aardrijkskunde en geschiedenis inhoudt.

Taalontwikkeling met de leerspelletjes groep 5 en 6

In groep 5 en 6 wordt er al het een en ander verwacht van de kinderen. De lesstof wordt beetje bij beetje complexer. Het is van essentieel belang dat er een juiste ontwikkeling van taal en spelling plaatsvindt. Er wordt in groep 5 en 6 gewerkt aan verkleiningen met je, tje en met de letterdief. De leerspelletjes van groep 5 en 6 zullen hier op in gaan.

Rekenen

Bij het vak rekenen wordt er in groep 5 en 6 voor het eerst gewerkt met breuken en worden de sommen uit tafels uitgebreid. Eveneens worden lengtematen en kloktijden toegepast. Tenslotte worden de kinderen in groep 5 en 6 geleerd om tot 10.000 te tellen. Een goede basis is dus essentieel.


Laatst gewijzigd: 2018-05-14 09:40:21
Terug naar overzicht