Groep 7-8

Groep 7-8

Groep 7 en 8 zijn de laatste jaren van de basisschool. De kinderen zullen in groep 8 een Cito-toets maken. De Cito-toets is medebepalend voor naar welke school de kinderen kunnen gaan. De randvakken zoals aardrijkskunde en geschiedenis worden moeilijker. Daarnaast wordt het vak Engels voor het eerst in groep 7 behandelt. Om de kinderen een duw in de goede richting te geven, hebben wij op Appskinderspelletjes de meest educatieve en leuke spelletjes voor groep 7-8 gevonden. De educatieve spelletjes kunnen uitstekend als voorbereiding op het middelbaar onderwijs gebruikt worden.

Engels

Engels is in groep 7 een nieuw vak voor de kinderen op de basisschool. Wellicht hebben de kinderen al enkele ervaring door TV en games. Engels kan uitstekend ondersteund worden met de leerspelletjes van groep 7, zodat de kinderen in groep 8 een goed niveau Engels hebben. In groep 8 zal Engels namelijk nog moeilijker worden, dus een goede voorbereiding is van groot belang.

Spelletjes groep 7-8 als voorbereiding op de Cito-toets

In groep 8 wordt de Cito-toets gemaakt. De Cito-toets is een belangrijk onderdeel voor de basisschool, aangezien de Cito-toets medebepalend is voor de richting waar het kind heen gaat. In de Cito-toets staan de vakken taal en rekenen centraal. Een goede voorbereiding voor de kinderen voor de Cito-toets is het spelen van de leerspelletjes van groep 7 en 8.

Middelbaar onderwijs

Na groep 8 is het zo ver, de kinderen verlaten de basisschool en gaan naar het middelbaar onderwijs. Welke richting zij heen gaan, wordt bepaald tijdens de laatste jaren van de basisschool. Om de kinderen voor te bereiden zodat zij zich kunnen ontwikkelen, is het spelen van de leerspelletjes van groep 7-8 een uitstekende basis. Geef jouw kinderen of leerlingen een goede basis met de leerspelletjes van groep 7 en 8.


Laatst gewijzigd: 2018-05-14 09:40:58
Terug naar overzicht